פיצוחים קלויים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

05/09/2006 | 17:34 | מאת: שיר

שלום. אני מודעת ליתרונותיהם של צריכת אגוזים ושקדים, אך השאלה שלי היא האם הם מאבדים את יתרונותיהם (את חומצת השומן אומגה 3 למשל או את הוויטמינים) תוך כדי חימום/קלייה?

05/09/2006 | 18:20 | מאת: דנה ויינר

שלום שיר, אגוזים ושקדים אינם עומדים בזכות תכולת האומגה 3 אלא בעיקר בזכות תכולת חומצות שומן חד בלתי רוויות. בהחלט בקליית פיצוחים למיניהם חלק מחומצות שומן אלו עוברות חמצון וכך מאבדים מסגולותיהם כמורידי כולסטרול, ולכן ההמלצה היא לצורכם באופן טבעי ולא קלוי או מטוגן. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית