ספיגת סידן
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, ברצוני לשאול האם סידן נספג טוב יותר כאשר הוא בא ממוצרי חלב, או מוצרי סויה? קראתי מאמר על כך שצריכת חלבונים מרובה מהחי מעכבת את ספיגת הסידן, ולכן חלב סויה מועשר למשל עדיף על חלב בקר. האם זה נכון?
שלום שירה, התשובה מעט מורכבת, שכן ישנם הרבה מאוד גורמים המפריעים לספיגת סידן, בין היתר יותר מדי סידן בעצמו. נכון להיום סידן שמקורו ממוצרי חלב נספג טוב יותר ממוצרי סויה, בעיקר בשל נוכחות ויטמין D במוצרי החלב שעוזר לספיגה ובכך שבסויה ישנם חומרים המעכבים ספיגת סידן. בברכה, דנה
http://www.zom.co.il/osteo.htm חומר לקריאה בנוגע לספיגת סידן בגוף
http://www.zom.co.il/osteo.htm חומר לקריאה בנוגע לספיגת סידן בגוף www.zom.co.il כדאי לקרוא ולעיין במאמרים