ספיגת סידן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

09/09/2006 | 14:00 | מאת: שירה

שלום, ברצוני לשאול האם סידן נספג טוב יותר כאשר הוא בא ממוצרי חלב, או מוצרי סויה? קראתי מאמר על כך שצריכת חלבונים מרובה מהחי מעכבת את ספיגת הסידן, ולכן חלב סויה מועשר למשל עדיף על חלב בקר. האם זה נכון?

09/09/2006 | 16:20 | מאת: דנה ויינר

שלום שירה, התשובה מעט מורכבת, שכן ישנם הרבה מאוד גורמים המפריעים לספיגת סידן, בין היתר יותר מדי סידן בעצמו. נכון להיום סידן שמקורו ממוצרי חלב נספג טוב יותר ממוצרי סויה, בעיקר בשל נוכחות ויטמין D במוצרי החלב שעוזר לספיגה ובכך שבסויה ישנם חומרים המעכבים ספיגת סידן. בברכה, דנה

09/09/2006 | 19:34 | מאת: היי

http://www.zom.co.il/osteo.htm חומר לקריאה בנוגע לספיגת סידן בגוף

09/09/2006 | 19:35 | מאת: היי

http://www.zom.co.il/osteo.htm חומר לקריאה בנוגע לספיגת סידן בגוף www.zom.co.il כדאי לקרוא ולעיין במאמרים

מנהלי פורום תזונה קלינית