פחממות מתפרקות לאט

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

10/09/2006 | 14:43 | מאת: גלי

שלום האם תוכלי בבקשה לתת דוגמאות של מזון מקבוצת פחממות המתפרקות לאט כך שהסוכר בדם לא גבוהה והשומן מנוצל? בתודה

10/09/2006 | 16:07 | מאת: דנה ויינר

שלום גלי, פחמימות מורכבות כגון מוצרים מחיטה מלאה, שיפון, אורז מלא, קטניות ( אפונה, עדשים) נספגים במלואם אך יותר לאט מסוכרים פשוטים, בעיקר בשל המבנה שלהם המורכב הדורש פירוק במערכת העיכול וכן בשל נוכחות סיבים תזונתיים. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית