תזונת "ירקות בלבד"
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב, אני שואל שאלה בשביל חברתי, היא כיום בת 27, עובדת במשרה לחוצה (שעות עבודה ארוכות) ואוכלת מעט יחסית ובשעה שהיא אוכלת התפריט הקבוע (ב-95% מהמקרים) הוא ירקות מכל סוג, היא כמובן עושה זאת משום אהבתה לירקות וכמובן כדי "לשמור על גיזרה" אך לפי דעתי העיניין מסוכן לבריאותה, יש לגוון באוכל בכדי לספק את צרכי הגוף, אולי זה נראה כרגע שהיא בגיזרה טובה אך היא הורסת את בריאותה. למרות ניסיונותיי להבהיר לה בצורה מספקת את הנושא היא טוענת (ובצדק) שאין צידקה בדבריי, אבקשכן להגיב על ההודעה בכדי שאוכל להפנותה לכאן לקרוא את התגובה. תודה מראש.
הכוונה כמובן הייתה שחברתי טוענת שאין צידקה בדבריי משום שאיני דיאטן או עוסק במקצוע ולכן זוהי דעתי בלבד :)
שלום לירון, הצדק כמובן איתך.ירקות אמנם מקור טוב להרבה מהויטמינים והמינרלים שאנו זקוקים להם אך הם אינם מקור לקלוריות כגון פחמימות שחיוניות לתפקוד מוחי תקין וגופני בכלל, לא מקור לחלבונים, החיוניים לבניית רקמות, שרירים, עצמות ופעילות ביולוגית של הגוף, וכן אינם מקור לחומצות שומן חיוניות. כמו כן, ירקות חסרים סידן, ברזל, ויטמין B12 ועוד. ולכן דיאטה המסתמכת על ירקות בלבד אינה מציאותית ואינה בריאה ועלולה לחשוף את הגוף לאורך זמן לחסרים תזונתיים קשים ואף למחלות קשות. בברכה, דנה