תה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

12/09/2006 | 11:23 | מאת: שולה

אני מידי יום בעבודה לרוב שותה תה.. כי מקפיאים אותנו שם. תה פירות מנגו פסיפלוה וכל מיני סוגים שכתוב שהם ללא קופאין, בצהריים אני אוכלת בטטות בשר אדום, הייתי שמחה לדעת העם התה ללא קפיאין בטעם הפירות יכול למנוע ספיגה טובה של הבשר?

12/09/2006 | 20:28 | מאת: דנה ויינר

שלום שולה, לא הקפאין מפריע לספיגת הברזל אלא חומרים אחרים בתה כמו טנינים, לכן מומלץ לצרוך את התה הרחק מארוחות בשריות, לפחות שעה. בברכה, דנה

15/09/2006 | 11:33 | מאת: אבי

האם טנינים מצויים גם בקפה (ולפיכך האם המלצתך בעניין שתיית תה שעה לפחות אחרי ארוחות בשריות חלה גם על הקפה)? והאם הפרעת ספיגה כנ"ל כנ"ל חלה גם על ארוחות לא בשריות (חלביות ו/או הכוללות ממרח סויה או משקה סויה)?

מנהלי פורום תזונה קלינית