נויטרוגנים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

13/09/2006 | 16:22 | מאת: יפית

ברצוני לשאול איזה מאכלים אינם רצויים למאוזנים באלטרוקסין בשל תת פעילות. מה בנוגע לשמן פשתן, שמן זית ושקדים? בזמנו צרכתי אומגה 3 בכמוסות וחשתי לחץ בבלוטה.מה היתרונות של שמן פשתן-אני אלרגית לזרעים.

לקריאה נוספת והעמקה
13/09/2006 | 18:36 | מאת: דנה ויינר

שלום יפית, מעבר לכרובית, כרוב, ברוקולי וקסבה טריים אין הגבלה בצריכת מזון אחר. ברגע שאלו מבושלים היטב, לא צריכה להיות בעיה. איני יודעת על קשר בין צריכת אומגה 3 או כל שמן אחר ובעיות בבלוטת התריס.שמן פשתן מכיל קבוצת שומן הנקראת אומגה 3 שנמצאת בעייקר בדגי ים צפוניים, ממים קרים ועמוקים. זוהי קבוצה שלמה של חומצות שומן אשר חלקן נמצאו מועילות ומגנות מפני מחלות רבות, ביניהן מחלות לב, כלי דם, כולסטרול וסרטן. חומצת השומן היעילה ביניהן אינה נמצאת בשמן פשתן, ועל כן מבחינה זו לשמן פשתן אין עדיפות על פני שמן זית או קנולה. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית