קיטניות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

23/09/2006 | 21:38 | מאת: שפרה

איך ניתן למנוע גזים לאחר אכילת קיטניות ?

לקריאה נוספת והעמקה
24/09/2006 | 10:59 | מאת: דנה ויינר

שלום שפרה, בקטניות ישנו סוג פחמימה שבפירוקה גורמת ליצירת גזים במערכת העיכול. אחת הדרכים לפירוק הסוכר מחוץ למערכת העיכול הינה השריה במים פושרים של הקטניות לפני ההכנה.כמובן, ההשריה גורמת רק לפירוק חלקי ולא מלא, ולכן ייתכן שעדיין יווצרו גזים לאחר אכילת קטניות. בברכה, דנה

שפרה שלום! כאשר משרים את הקטניות, רצוי להחליף את המים מספר פעמים ולא לבשל במי ההשריה. כמו כן, ניתן גם להניח את הקטניות לאחר ההתפחה במים רדודים (כיסוי קל בלבד), על אדן החלון ולהמתין לנביטה, אפילו מינימלית בה מופיע קצה השורשון. תהליך הנביטה גורם גם הוא לפירוק אותה פחמימה יוצרת גזים. בברכה, נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית