מספר שאלות
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
דנה/נועה שלום! מקריאת הפורום עלו לי מספר שאלות ואשמח אם תוכלו לענות לי עליהן 1. הזכרתן שקיימת פחמימה בקטניות שגורמת להיווצרות גזים. מה שם הפחמימה? 2. האם יש בעיה באכילה של רימון עם הגרעינים? 3. עוגה /לחם המכילים אגוזים , האם השמן שבהם נהרס עקב החימום ? כנ"ל בעיבוד חמאת בוטנים. 4. יש הטוענים שירקות קפואים בריאים יותר מירקות טריים כיוון שהוקפאו מיד לאחר קטיפתם בעוד שירקות "טריים" עברו הרבה ימים ללא קירור עד שהגיעו אלינו. האם זה נכון? תודה רבה מראש:)
נופר שלום! מה שלומך? השאלות קשורות במייל ששלחת לי? אשתדל לענות לך לשם. לגבי האוליגוסכריד יוצר הגזים בקטניות - שמו רפינוז, יש עוד אחד בשם סטצ'יוז. שולחת לך קישור: http://en.wikipedia.org/wiki/Raffinose לפעמים זה המקור הכי מקיף... בברכה, נועה
בהחלט קשור למייל:) תודה רבה נועה
נופר שלום! בתגובה לשאר שאלותייך, רובן נוגעות לטכנולוגיה של מזון ואין לי ידע בנושא. אולי לדנה יהיה מה להוסיף. לגבי גרעיני רימונים, אין כל בעיה בצריכתם בקרב אנשים בריאים עם מערכת עיכול המתפקדת הייטב. בברכה, נועה