דבש
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
האם כפית דבש טהור טבעי מעלה את רמת הסוכר בדם כמו הסוכר הלבן?
נועם שלום! אינדקס גליצמי הוא מדד השוואה לבדיקת עליית הסוכר בדם ביחס לסוכר לבן (או לחם לבן). מזון בעל אינדקס גליצמי גבוה מעלה את הסוכר בדם באופן הדומה לסוכר לבן או גבוה ממנו. אינדקס בינוני הוא פחות מכך ונמוך נחשב מזון בטוח לסוכרתיים כי קצב עליית הסוכר בדם מאוד מתון. לדבש אינדקס גליצמי לא אחיד בגלל השונות הרבה בסוגי הפרחים המשמשים לייצורו, תכולת הסוכר וכן צמיגותו. הטווח נע בין אינדקס גליצמי נמוך לגבוה, וזה כמובן גם תלוי ברפרנס ההשוואה (סוכר או לחם לבן). התשובה הישירה לשאלתך היא שדבש מעלה את הסוכר בדם בקצב נמוך יותר מסוכר לבן. בכמה? זה תלוי ואין תשובה ברורה ואחראית. בברכה, נועה
איזה סוג של דבש פרחים אינו גורם להעלאת קצב עליית הסוכר בדם, כפי שרמזת בתשובתך לנועם? בנוסף, האם יש יסוד לטענות היצרנים שדבש מכיל נוגדי חמצון שזמינותם גבוהה, יש לו תכונות פרוביוטיות כמו ביוגורט, יש לו פעילות אנטי מיקרוביאלית, יעיל לטיפול בדלקות במער' העיכול ואף נמצא כמסייע בספיגת סידן בעצמות?