2 שאלות:

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/10/2006 | 11:26 | מאת: עינת

1. האם נטילת מולטיויטמין המכיל, בין היתר, 1500 יב"ל של ויטמין A וגם 1500 יב"ל של בטא קרוטן בזמן הריון עלול לגרום לרמה גבוהה מידי של וימין A ולכן לפגיעה בעובר? 2. האם עדיף לאכול גרגרי רימון עם הגרעינים שלהם, או להוציא את הגרעינים החוצה?

לקריאה נוספת והעמקה

עינת שלום! סה"כ ויטמין A שאת נוטלת (משוקלל עם הבטא קרוטן), הוא רק 60% מההמלצה לנשים בהריון ורחוק מאוד מהגבול העליון המותר (3000 מק"ג או 10000 יב"ל). אין כל סיבה לדאגה. לא הבנתי את השאלה השניה. עדיף למה/מי? לנשים בהריון? אין הבדל ואני לא מוצאת כל הגיון באי אכילת גרעני הרימון, אלא אם קיימת נטייה לחסימות מעיים. בברכה, נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית