שמן עמוק
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום :-) נאמר לי בזמן האחרון שטיגון בשמן עמוק הוא טיגון עדיף על מחבת או משהו אחר. הנושא נשמע לי תמוה נורא ולכן פניתי אליכן. האם זה נכון? אם כן,מה הסיבה? ואם לא, איזה טיגון הכי עדיף??(ברור שעדיף שלא אבל אם בכל זאת...) תודה רבה מיה
לקריאה נוספת והעמקה
מיה שלום! עובדה זו נכונה, זה קשור בתכונות פיזיקליות כגון טמפ' גבוהה יותר, שטח פנים וסגירה מהירה של המזון. בפועל המזון סופג פחות שמן לתוכו. אם זה מתאים מבחינת סוג המזון, טיגון בשמן עמוק הוא אכן המועדף, וזאת עם דגש על שמן איכותי (כמו קנולה). בברכה, נועה