טחינה/ שומשום

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/10/2006 | 08:02 | מאת: אמא של נעם

האם טחינה יכולה לגרום לשלשול? בני בן השנה ו-8 אכל בבוקר במעון לחם עם טחינה ובערב חזר עם הקאות ושלשולים. מתישאול של המטפלת - הדבר היחיד החדש שאכל הוא טחינה (מעט, מרוחה על לחם). אינני רוצה להגביל אותו במשהו שאין לי בטחון שהוא גורם לשלשול. בחיפוש באינטרנט לא מצאתי שטחינה/ שומשום גורמים לכך אך אני רוצה להיות בטוחה. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה
16/10/2006 | 12:07 | מאת: דנה ויינר

שלום, אוכל אינו גורם לשלשולים, הוא יכול להחמיר שלשולים קיימים, או במקרה שידועה רגישות למזון מסויים, כמו רגישות ללקטוז. לא ידוע כי טחינה גורמת לשלשולים באופן כללי, אך אולי בנך הרגיש כך וזוהי תגובתו. בשל הסכנה להתייבשות בגיל זה, הייתי נמנעת מלתת לו טחינה בגן, ולנסות רק בבית, טחינה טריה, אך שוב אפשר גם לא לנסות, ולראות אם השלשולים אינם קשורים למחלה וירלית אחרת. כמו כן, אני מציעה לשאול הורים אחרים במעון אם ילדיהם סבלו גם כן מאותה תופעה. בברכה, דנה

16/10/2006 | 13:36 | מאת: אמא של נעם

דנה שלום, תודה רבה לך על התשובה הרצינית והמעשית

seseme could have an alrgic reaction. beter to check with an alergiolog OR a pediatric gastroenterolog noa (sorry for the english, i´m in brazil...). שלום, לטובת הכלל אני אתרגם את דבריה של נועה, לשומשום יכולה להיות תגובה אלרגית, ועל כן לפני חשיפה נוספת לטחינה מומלץ להתייעץ עם גסטרואנטרולוג או מומחה לאלרגיות. בברכה, צוות הפורום.

מנהלי פורום תזונה קלינית