ירקות וסובין
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום. 1. תמיד אומרים לאנשים שרוצים לרזות שאפשר לאכול ירקות ללא הגבלה. האמנם? האם אין ירקות משמינים או כאלו שימנעו ירידה במשקל? (אני כמובן לא מכניסה לשאלתי את כל הירקות הפחממתיים -תפוח"א, תירס... אבל מה עם דלורית, גזר?). 2. רציתי לדעת האם לסובין חיטה ולסובין שבולת שועל יש אותו ערך קלורי והאם יש עדיפות לאחד מהם מבחינת ערך תזונתי (או שבכלל עדיף לערבב?). תודה מראש על ההתייחסות.
להרבה אנשים לא טוב עם סובין חיטה . שיבולת שועל יותר עדינה. בהצלחה.
שלום לך! 1. נכון שניתן לאכול כמות גדולה מאוד של ירקות והמחיר הקלורי יהיה נמוך מאוד. בממוצע, ק"ג ירקות יכיל כ - 300 קק"ל - כמות קלוריות שיש לדוגמא במשולש פיצה קטן. אני מדברת על כל סוגי הירקות שאת יכולה להעלות על דעתך למעט: תפו"א, בטטה, תירס, אפונה ירוקה, כל הקטניות היבשות ואבוקדו. 2. כמות הקלוריות המצויה בסובין (ולא משנה מאיזה מקור), אינה רלוונטית בגלל שרכיב מזון זה אינו נעכל בגופנו ולכן הגוף אינו מסוגל לעשות שימוש באנרגיה הטמונה בו. מבחינת ערך תזונתי - כאן יש משמעות לסוג הסיבים התזונתיים: בסובין חיטה יש יותר סיבים בלתי מסיסים ובסובין שיבולת שועל יותר סיבים מסיסים. לכל סוג יתרונות שונים. (את יכולה לערוך חיפוש באתר על נושא זה). נועה