בישול ?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

28/10/2006 | 18:42 | מאת: גרין

שלום שעועית אזוקי (חום) מונבטת אחרי 3ימים אפשר לאכול ללא בישול? או זו קיטניה כמו חומוס גם מונבטת שצריך לבשל? ארטישוק ירושלמי אפשר חי או דורש בישול כמו ת"א ? שאכלתי אותו חי האף נעשה אדום וחם .קורה לי לעיתים רחוקות אחרי אוכל .???? מה זה אומר שהאף מאדים ? אחרי אוכל? לפני שנים לאחרי צום של יום וחצי זוכר שהאף האדים מיד משלושה ביסים מגזר חי?

לקריאה נוספת והעמקה
28/10/2006 | 18:50 | מאת: דנה ויינר

שלום, אין לי תשובה משכילה לגבי האדמת האף לאחר מזון, אולי תגובה אלרגית, אך אם קורה לאחר כל מזון, סביר להניח שלא מדובר באלרגיה. ישנם שאוכלים קטניות מונבטות ללא בישול,אין הנחיה שחייב להיות מבושל. לגבי ארטישוק ירושלמי אין הנחיות לגבי בישול או אכילתו חי, גם תפןח אדמה ישנם שאוכלים חי, הכל תלוי בטעם. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית