על בישול ממושך ועל סיבים סופחי שומן במזון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

29/10/2006 | 12:08 | מאת: טליה

אני מבשלת ברוקולי במיקרו למשך 10-15 דקות (אני אוהבת אותו רך) האם הבשיול הממושך יחסית הורס את כל הויטמינים שבו? ידוע לי שויטמין סי נהרס בחום אך מה לגבי שאר הויטמינים והמינרלים? גם רציתי לשאול אם הסיבים שבברנפלקס סופחים שומנים מהמזון? והאם הברנפלקס ללא סוכר מומלץ? תודה רבה

29/10/2006 | 13:32 | מאת: דנה ויינר

שלום טליה, בישול של ירק או פרי הורס את מרבית הויטמינים שבו פרט לויטמינים מקבוצת A. שאר הויטמינים נהרסים בחום גבוה. אין פגיעה במינרלים, פרט למקרים בו הבישול נעשה במים, ואז חלקם יוצאים עם המים. סיבים תזונתיים אינם נקשרים לשומן במזון אלא למלחי המרה הנחוצים לספיגת שומן, ולכן באכילת סיבים תזונתיים אנו מורידים באופן חלקי ספיגת שומן על סוגיו. גם הסיבים בברנפקס עושים זאת. כל מזון אשר לא מתוסף לו סוכר הינו מבורך ולכן אין בעיה לצרוך ברנפלקס ללא תוספת סוכר. בברכה, דנה

29/10/2006 | 14:11 | מאת: טליה

אילו עוד ויטמינים יש בברוקולי מלבד ויטמין סי וויטמין A והאם על אף הרס הויטמינים בחום- אכילתו כמעט מדי יום עדיין מבורכת? (אני לא אוכלת ירקות חיים- פשוט לא אוהבת. אבל אני אוכלת שתי פירות ליום ומיץ ירקות מדי יום (מסלרי, גמבה, פטרוזיליה וגזר) וירקות מבושלים (קישואים, ברוקולי וכרובית))

מנהלי פורום תזונה קלינית