קטניות
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, הייתי מעונית לדעת האם מרק עדשים/ אפונה נטו בלי פחמימות יכול להוות תחליף למנת חלבון נאמר ביצה בארוחת ערב . ומה קורה כאשר אני מוסיפה למרק עדשים פחמימה נאמר תפו"א,(וגם גזר) ולאפונה מוסיפה בלילה של ביצה עם מעט קמח)? וכאשר אוכלי מנת בשר ביחד עם תירס ושעועית האם השעועית והתירס נחשבות כמנת פחמימה? תודה ויום מקסים מלא אור אהבה ושמחה :-)
שלום הדס, קטניות אמנם מהוות תחליף חלבוני אך הן עשירות מאוד גם בפחמימות, למעשה המרכיב העיקרי בהן הוא פחמימה ולא חלבון, ולכן אין צורך להוסיף פחמימה מעבר להם. אם רוצים לקבל חלבון בעל ערך ביולוגי גבוה, יש להוסיף פחמימה לארוחה, כמו אורז ועדשים לדוגמה. תירס הינו דגן עשיר בפחמימות וגם מכיל חלבון וכן שעועית ( כמו כל הקטניות). אין כל התנגדות לאכול אותם עם בשר, אך יש לזכור כי שניהם מכילים פחמימות. בברכה, דנה