ערכים תזונתיים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

02/11/2006 | 21:21 | מאת: א

שלום קניתי מוצר והסתכלתי על הערכים התזונתיים ניסיתי סתם לחשב את כמות הקלוריות ל - 100 גרם ע"פ הפחמימות חלבונים ושומנים (לפי 4 כפול פחמימות וחלבונים ו - 9 כפול השומנים). בחישוב שיצא התקבל שיש הרבה יותר קלוריות ממה שצויין ל- 100 גרם ע"י היצרן לאחר מכן ראיתי שרשות תחת פחמימות שמיתוכם יש כמות ס גרם של סיבים תזונתיים עשיתי את החישוב שוב כאשר מסך הפחימימות הורדתי את כמות הסיבים שצויינה ואז התוצאה היתה די זהה למה שצויין ע"י היצרן האם זה הגיוני?? האם זהו אכן חישוב נכון - שהסיבים שהם חלק מן הפחימימות במותר אך אינם תורמים ערך קלורי?? אודה על תשובה והסבר (כי זה לא כך בכול המוצרים ולא ברור מה קורה) תודה

03/11/2006 | 17:33 | מאת: דנה ויינר

שלום, הואיל וסיבים הינם נחשבים לפחמימות אך כמעט ואינם תורמים ערך קלורי כי אלו אינם נספגים, אז החישוב נכון. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית