רימונים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רימון מקולף שנימקר בסופר בקופסאות, האים הוא התחמצן ולא כדאי לאכול אותו...? כמה זמן פרי פתוח מחזיק מעמד בלי להתחמצן? ואיך אפשר לשמור בבית פרי או ירק מהתחמצנות? תודה רינה
שלום רינה, גרעיני רימונים שלמים אינם מתחמצנים בלקות, שכן יש להם קליפה המגנה עלייהם, לעומת זאת מיץ רימונים מתחמצן מהיר כי שלמות הפרי נפגעה. פירות וירקות שלמים בליפתם מוגנים לזמן מוגבל כמובן מנזקי חמצון, ככל שהפרי ניחתך או מקולף כך סיכוייו לעבור חמצון עולים. לכן מומלץ לצרוך פירות וירקות טריים בקליפתם. בברכה, דנה