רגישות לפחמימות
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב, אני בהריון שבוע 36. בחודשיים האחרונים גילו אצלי רגישות לפחמימות בזמן הריון. לא סכרת הריונית. אחרי אורחות עם לחם במיוחד (לחם דגנים או מלא לא לבן) כ-20 דקות אחרי ארוחה התחלתי להרגיש לא טוב: זיעה קרה, דופק מהיר, חולשה קשה, תחושה של עילפון והגוף רוצה להיפתר מכל מה שנכנס - הקאות שילשולים ותחושה שאני נגמרת. הייתי מאושפזת שבועיים וכל הרופאים היו סביבי. לקחו בדיקות בזמן שזה קורה והכל תקין. האנדוקרינולוגית טוענת רגישות לפחמימות. כעת אני על דיאטה מאוזנת ללא גלוטן ויותר טוב בהרבה. אני מתחזקת גם.אפילו עשו רגישות לגלוטן (צליאק) והתשובה שלילית. תודה לאל. שאלתי: 1. האם כוסמת מותר לאכול? 2. האם רכילה ללא גלוטן לאנשים שלא חולים בצליאק מזיקה? 3. איך אני יכולה לחזק את עצמי - איזה עוד פחמימות אני יכולה לאכול? 4. אני אןכלת אורז אורגני מלא, פסטה מאורז ללא חיטה וללא גלוטן, לחם ללא גלוטן. השאר ירקות בשר דגים 2 פרות ביום. 5. אכלתי פריכית אורז אורגנית וישר התגובה חזרה - זה היה ממש לא טוב. 6. אפיתי עוגת גזר ללא סוכר מקמח ללא גלוטן והיה בסדר. תודה על הייעוץ. האם שמעת על מקרים כאלה בהריון? בברכה, טלי 2.
שלום טלי, לא ידוע לי על רגישות לפחמימות, יש רגישות לסוכרים מסויימים כמו לקטוז במוצרי חלב או פרוקטוז בפירות. רק לידיעתך, בלחם ללא גלוטן יש הרבה פחמימות, למעשה רק פחמימות, כי גלוטן זה חלבון ולא פחמימה, כך שכל התאוריה הזו נראית לי קצת לא סבירה. מה שהייתיי חושבת שיש לך זה "היפוגליקמיה ריאקטיבית" כלומר בתגובה לפחמימות פשוטות מופרש אצלך הרבה אינסולין ואז הסוכר נכנס מהר לתאים, והתופעה שאת מרגישה למעשה דומה מאוד להיפוגליקמיה- ירידה בערכי סוכר. כלומר הדיאטה שלך אכן צריכה להיות דלת פחמימות ולא דלת גלוטן. אם בכל זאת את מרגישה טוב יותר עם דיאטה זו, המשיכי בה, אך לדעתי, כדי להתייעץ עם דיאטנית ולא עם רופאים בנושא תזונה. בברכה, דנה
שלום דנה, תודה רבה על התגובה המהירה. מעניין שכבר שמעתי את המושג "היפוגליקמיה ריאקטיבית"... אמנם אני לא נוגעת הרבה זמן בפחמימות פשוטות כי זה לא עשה לי טוב. בזמן ההתקפים האלה מדדו סוכר והוא היה תקין - כ-100 עד 120 כי זה היה לאחר ארוחה. בנתיים אני מודדת סוכר בצום בבוקר ושעה אן שעתיים אחרי ארוחות והנה הממצאים: עד לתופעה הזו שהחלה לא מזמן נסוכר בצום שלי היה 76 וכעת נע בין 85 ל- 94. שעה אחרי ארוחה יכול להיות כ-100 ושעתיים בין 84 ל- 110. זה עם הדיאטה שאני נמצאת בה. סוכרים אני לא אוכלת הרבה זמן כי אני שומרת, לא עוגות ולא שוקולד. אני יכולה לאכול פרי או עוגות שאני אופה לעצמי ללא סוכר עם פרות כך שיש סוכר מהפרי. האם מצב זה ידוע בהריון דווקא? האם זה חולף אחרי הריון? אין הרבה חומר קריאה על הנושא - איפה ניתן לקרוא בהרחבה על הנושא? תודה רבה על הייעוץ. בברכה, טלי