שמרי בירה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

19/11/2006 | 22:02 | מאת: אבי

ג.נ. האם יש קשר בין שמרי בירה לבין בירה (שחורה או לבנה)? אבי

20/11/2006 | 13:07 | מאת: דנה ויינר

שלום אבי, יש קשר יחסי ביניהם, גם בהכנת בירה שחורה וגם בהכנת בירה לבנה אנו משתמשמים בשמרים מסויימים הנקראים שמרי בירה מקבוצות שונות. תהליך התסיסה של השמרים יוצר אלכוהול, ובבירה שחורה, שפוט ממצים את האלכוהול. היום משתמשים בשמרי בירה כתוסף תזונה ללא כל סימוך מדעי. בברכה, דנה

21/11/2006 | 08:25 | מאת: אבי

דנה שלום, מה זה "שפוט ממצים" (במשפט האחרון של תשובתך מאתמול)? ושאלה נוספת: קראתי שיש בשמרי בירה כרום, ביוטין וכן סוגים אחדים של ויטמין B (ריבופלאווין, ניאצין ןפירידוקסין). האם רכיבים אלה קיימים גם בבירה? תודה, אבי

21/11/2006 | 20:56 | מאת: אבי

דנה שלום, עכשיו הבינותי שבמקום "פשוט" כתבת בטעות "שפוט". בסדר, אבל מה זה "מיצוי אלכוהול", בעברית פשוטה? מה מטרתו ומה תוצאתו של המיצוי הזה? תודה, אבי

מנהלי פורום תזונה קלינית