מס' שאלות
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום! ברצוני לברר מס' דברים: 1. קראתי בפורום על המלצותיך לגבי נטילת חומצה פולית. האם זה סותר את ההמלצה שכל אישה בגיל הפוריות צריכה ליטול כ-400 מק"ג ביום? 2. לגבי צריכת מלח אצל אנשים עם יל"ד. איזה מוצרים קיימים אשר בהם תכולת הנתרן נמוכה באופן ניכר לעומת המלח השולחני הרגיל? בדקתי מלח עשבים ושם יש 37 גר' נתרן ב100 גר' שזה ממש כמעט כמו במלח רגיל. 3. לגבי תכולת רכיבים במזונות. אני מעוניינת למצוא נתונים לגבי תכולת ניקל במזונות שונים ( עקב רגישות למתכות מסוימים אצל דודתי). בדקתי בנתונים באתר של ה-USDA ושם אין מידע לגבי תכולת מתכת זו במזונות. היא יודעת למשל שעגבניות, אספרגוס,אגסים ועוד מס' מזונות עשירים בניקל. כעת היא רוצה לדעת לגבי חמוציות האם הן מכילות ניקל או לא. היכן ניתן למצוא מידע כזה? מודה לכן מאד על ההשקעה וההיענות לשאלות הרבות מיקה
שלום מיקה, איני מבינה איפה הסתירה. ההמלצה לנשים בגיל הפוריות הוא 400 מק"ג, ולנשים עם בעיות בעבר בעקבות חסר של חומצה פולית מעלים עד 1 מ"ג (כלומר 1000 מק"ג ). אני ציינתי ש- 5 מ"ג הינו מינון מוגזם. ישנן תחליף מלח המבוסס על אשלגן במקום נתרן. ניתן למוצאו ברשתות הפארמים. בקישור הז תוכלו למצוא מידע כללי לגבי ניקל ומאלו מזונות רצוי להמנע. חשוב לציין כי אין הוכחה שהמנעות ממזונות אלו שפרה את המצב, וצריך לנסות לתקופה קצרה ולראות אם חל שינוי. בברכה, דנה
דנה שלום! לגבי מקורות המידע לניקל אני לא מוצאת את הקישור את יכולה לנסות לתת שוב את הקישור? תודה מיקה