טונה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

22/11/2006 | 09:59 | מאת: אלי

ג.נ. האם נכון שבדג טונה (משומר, או טרי) יש כספית, שבגללה רצוי להימנע מאכילתו על בסיס יומיומי? ואם כן, באיזו תכיפות אכילתו בטוחה ומומלצת? והאם יש הבדל בעניין זה בין טרי ומשומר? תודה, אלי

22/11/2006 | 18:56 | מאת: דנה ויינר

שלום אלי, בכל דג שמקורו בים יכולה להיות כספית, תלוי במקורו, עומקו ומידת רעילות המים. טונה, כמו כל דג אחר יכולה להכיל כספית, בין אם משומרת ובין אם טריה. הואיל ואין לנו אפשרות לבדוק כל מוצר וכל דג כמה כספית מכיל, אין המלצה לגבי מידת הצריכה. מעבר לכך אין לי מידע עדכני בושא. בברכה, דנה

12/12/2006 | 10:56 | מאת: חיים

האם לילדים עדיף לא לתת כלל טונה בשימורים בגלל הסכנה של הרעלת כספית. מה הבדל בין טונה אדומה לטונה בהירה לגבי רמות הכספית בהן. כמו כן, האם בטונה עם מים יש פחות כספית מאשר בטונה עם שמן.

מנהלי פורום תזונה קלינית