צמחונות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

25/11/2006 | 23:33 | מאת: שואלת

איני אוכלת ביצים או בשר . אך אני אוכלת 3-5 מוצרי חלב ליום (וכמובן פירות וירקות בשפע, אורז, טחינה, חומוס וכדומה) האם ניתן לקבל את כל מה שהגוף דורש מתזונה זו

לקריאה נוספת והעמקה
26/11/2006 | 11:14 | מאת: דנה ויינר

שלום, אם אינך אוכלת בשר או דגים לא תוכלי קלבל את המנה המומלצת של ברזל, אבץ וויטימין B12 ליממה. יש להיות ערים לחסרים אלו ולפחות פעם בשנה לעשות בדיקת דם . בברכה, דנה

26/11/2006 | 19:37 | מאת: נעמי

אבץ נמצא בטחינה, שקדים, אגוזים, חומוס, חיטה, לחם חי, שעורה ותירס. ברזל נמצא בטחינה, חומוס, תפוחי-אדמה, עדשים, שקדים, אגוזים, חסה, תפוחי-עץ, תמרים, משמש מיובש, תאנים מיובשות. אני לא אוכלת בשר וביצים כבר שנים, ואין לי מחסור בוויטמין בי-12. ויטמין זה מיוצר על-ידי חיידקים בגוף האדם, במעי הגס, בסיוע היסוד קובאלט, שנמצא בחסה, כוסמת, תאנים, אגסים, עגבניות, כרוב, תפוחי-אדמה, גזר, אגוזים, תירס ועוד. מניסיון אישי, אפשר להיות בריאים גם בלי מזונות מעולם החי, אבל רצוי ללמוד כיצד עושים זאת נכון.

26/11/2006 | 20:20 | מאת: דנה ויינר

שלום לנעימי ולשואלת, יכולת הספיגה של ברזל ואבץ מן המזונות הנ"ל נמוך מאוד ואף שואף לאפס, וזאת בהשוואה לספיגה ממזונות מן החי. יכולת הייצור של ויטמין B12 ע"י חיידקים זניח לעומת הספיגה מן החי. ידוע כי מרבית האנשים הבוחרים בדרך הצמחונית/טבעונית סובלים מחסרים בויטמינים אלו לאורך זמן ולכן, איני אומרת כי אסור להיות צמחוני או טבעוני, אלא פשוט להיות עירני לאפשרות לחסרים אלו ולעקוב בבדיקות דם. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית