למה תפוחי אדמה סגולים הם בטעם שמזכיר קצת ערמונים?
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
היי אמרו לי בפורום אחר ש"העמילן הוא זה אשר נותן טעם דומה ובשביל משהו מדוייק יותר יש לבחון את הרכב העמילן." אבל רציתי לשאול שוב ואולי גם לקבל תשובה יותר מפורטת. קניתי תפוחי אדמה קטנים בצבע סגול. על האריזה כתוב בין היתר (נקנה בשופרסל) שיש לזה טעם של ערמונים. אפיתי ובאמת היה לזה טעם שמזכיר ערמונים. השאלה שלי היא איך זה שיש לזה טעם דומה לערמונים? האם זה מקרי? האם יש קשר בין שניהם? תודה,
שלום, אין קשר בין ערמונים לתפוחי אדמה. את סיבת הדמיון בטעם איני יודעת, יכול להיות שמדובר במרכיבי טעם דומים במזונות. ערמונים ברובם מכילים שומן בעוד תפוח אדמה מכיל ברובו פחמימות. בברכה, דנה
טוב תודה. אולי אני אנסה לשאול במקומות אחרים בשביל לקבל תשובה יותר מפורטת.