סוגי מרגרינה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

12/12/2006 | 21:53 | מאת: מתעניינת

מאז שבעלי סובל שומנים בדם (כולסטרול גבוה) אני משתמשת במתכונים שיש בהם מעט ביצים ולא אופה בחמאה/מרגרינה- במקום זה משתמשת בשמן קנולה. שאלתי היא: האם מרגרינה מזולה או מרגרינה של עץ הזית היא גם לא בריאה? יש מתכונים שזה מצריך זאת. האם זה גם מכיל שומן לא טוב?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך! ראשית, מומלץ לפנות לדיאטנית בקופ"ח, אפילו לייעוץ חד פעמי, כדי ללמוד מהם המזונות המומלצים ומאילו להתרחק. לשאלתך, ניתן להשתמש במרגרינה שאינה מכילה שומנים מסוג טרנס. זה מצויין על האריזה. לכל חברה בשוק זה יש כיום לפחות מוצר אחד שהוא ללא שומני טרנס. בברכה, נועה

13/12/2006 | 22:06 | מאת: מתעניינת

חן חן על התשובה! עוד משהו... למרגרינה שברשותי כתוב את הערך תזונתי הבא ( ל- 100 גר'): שומנים צמחיים 80 גר' חומצת שומן טרנס- פחות מ-1 גר' כולסטרול- 0 האם זה בסדר להשתמש בה (מבחינת נזק לכולסטרול)? מה זה שומן צמחי? (איזה סוג שומן זה -חד רווי, רווי...? והאם זה גם לא בריא?

מנהלי פורום תזונה קלינית