תזונה מתאימה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

25/12/2006 | 19:23 | מאת: נועה

שלום מהי תזונה מתאימה למניעת נפיחות במערכת העיכול ומניעת גזים?

לקריאה נוספת והעמקה

נועה שלום! מזונות יוצרי גזים הם כאלו שחיידקי המעי מפרקים שיירים מהם שלא עוכלו והגיעו למעי הגס (לא בהכרח דבר שלילי...). הידועים הם כמובן קטניות, ירקות ממשפחת המצליבים (כרובית, כרוב וכו') וכן בצל ושום. כאשר קיימת רגישות ללקטוז, גם חלב ומוצריו עלולים לעורר גזים. ישנה רגישות אישית ששווה לבדוק במידה והבעיה מתמידה - ירקות ממשפחת הסולניים (עגבניות, חצילים, תפו"א). כמו כן מומלץ לבדוק רגישות לגלוטן (כדאי לבדוק זאת באופן מקצועי). שימוש בתוספים כגון אנזימים וחיידקים פרוביוטים מומלץ ליטול רק לאחר התייעצות עם איש מקצוע. בברכה, נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית