סיבים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

26/12/2006 | 13:18 | מאת: אלבו

ג.נ. האם כמות הסיבים במזון משפיעה על קצב עליית הסוכר בדם אצל מי שאוכל אותו? האם יש קשר הפוך ביניהם? תודה.

26/12/2006 | 13:21 | מאת: דנה ויינר

שלום, ידוע כבר שנים רבות שככל שהמזון עשיר יותר בסיבים תזונתיים כך יכולתו להפשיע על רמת הסוכר גבוהה יותר, כלומר מזון עשיר בסיבים יעלה את הסוכר בהדרגתיות לעומת מזון דל בסיבים.לכן ממליצים לצרוך מזונות מדגנים מלאים, קטניות, שילוב ירקות טריים בדיאטה, ועוד. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית