שתי שאלות
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
א)האם יש מאכל או משקה שמונע ספיגת חלק מהשומנים באוכל בגוף? ב)האם פופקורן נחשב לדל קלוריות? וכיצד ניתן להכינו כך כלומר בלי יותר מדי שמן? כי אני חולה על זה...
שלום לך! קשה לענות על שאלה הראשונה מבלי שאת מסבירה למה את שואלת. פרטי מהן הסיבות לשאלה זו ואוכל להתמקד ולענות לך באופן רלוונטי. פופקורן הוא פחמימה ומכיל כמות קלוריות יחסית נמוכה ביחס לנפח (בשל תכולת האוויר). לא הייתי מגדירה אותו דל פחמימות. 2 כוסות פופקורן (ללא שמן) = 1 פרוסת לחם רגיל. המרכיב שתורם רבות לתכולה הקלורית הוא השמן/חמאה שמוסיפים בהכנה. דרך הכנה ללא שמן היא לקנות פופקורן טבעי (גרגירים) ולהכינו במיכל פלסטיק מיוחד המתאים למיקרו. דרך נוספת היא בסיר, תוך הוספת כמות שמן מדודה (1 כפית, 1 כף - לפי הטעם ומס' האוכלים). בברכה, נועה