אכילה מופרזת של ירקות
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
האם יכול להיגרם נזק בריאותי כתוצאה מאכילה רבה מאוד של ירקות? אני נוהג לאכול מדי יום שני סלטים חיים הכוללים כ"א כ-10 עגבניות שרי, שני מלפפונים, פלפל אדום, בצל קטן, מלפפון חמוץ, עלי בייבי ושמיר או כוסברה. לעיתים אני אף "חוטא" ו"מנשנש" עגבניות שרי וגזרים. זאת ועוד: אני אוכל מדי יום מרק ירקות עשיר הכולל כ-6 קישואים, עגבניה, בצל, פטריות שמפניון, 2 גזרים ופלפל אדום. לאחרונה קיבלו כפות ידיי גוון צהבהב. אני נוטה להאמין שהדבר נגרם כתוצאה מאכילת הירקות המרובה. האם יש בכך נזק בריאותי?
לקריאה נוספת והעמקה
נתן שלום! בטא קרוטן המצוי בירקות שציינת (בעיקר פלפלים וגזרים) נוטה להצטבר ברקמות. לרוב לא מדובר בבעיה, אך רצוי לפנות לרופא לסדרת בדיקות של תפקודי הכבד (לשם ביטחון). אם הכל תקין, אין סיבה לדאגה... בברכה, נועה