שאלה לגבי משקל
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום , לפי מיטב הבנתי כדי לרדת ½ קילו בשבוע צריכים ליצור גרעון קלורי של כ 3500 קק"ל. נכון ? 1)ממה מורכבים ½ קילו האלה ? שומן, שריר,מים,... ? האם יש לי בכלל "שליטה" האם זה שומן או שריר ? אם כן אז אשמח לדעת איך. 2)האם ההפך הוא גם מכון? כלומר אעלה ½ קילו אם אצרך 3500 קק"ל יותר ממה שאני שורף בשבוע ? מה יהיה מקור של ½ קילו, האם בהכרח שומן או שגם שריר ו/או גם מים ? מה היחס בין כל המרכיבים האלו ? (בערך). וגם פה האם יש לי "שליטה" ? הנושא מעניין אותי, כי בשלושה חודשים האחרונים עליתי בערך 3 קילו. אבל מאז אני מתאמן הרבה בחדר כושר ובאמת מרגיש שהתחזקתי (גם עובד עם משקלים גדולים יותר) לכן מאוד מקווה ש 3 קילו האלה ברובם משריר. מצד שני, לקראת תחרויות, ארצה להוריד קצת משקל ולא הייתי רוצה לאבד את השריר שבניתי בחורף, לכן שאלתי האם זה בכלל "בשליטה" שלי איזה מסה אני מאבד. תודה מראש
מיקי שלום! ראשית, אם מדובר בספורט תחרותי, רצוי לעבוד צמוד לדיאטנית ספורט וזאת על מנת למנוע נזקים שיפריעו לך בהשגת המטרות הספורטיביות, תןך שמירה על בריאותך במקביל. לשאלתך, מספרים אלה (500 קק"ל ביום) הינם מתונים ולכן בתאוריה יאפשרו לגוף לאבד שומן (תהליך שראשיתו איבוד נוזלים ומעט שריר עד התרגלות הגוף למצב החדש). בנוגע לעודף - חשוב ההרכב התזונתי על מנת לקבוע איזו רקמה תבנה. ובכל מקרה זהו אינו מדע מדוייק... בברכה, נועה
על התשובה המפורטת