קורנפלקס

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

18/01/2007 | 14:10 | מאת: רוני

שלום הסתכלתי על ערכי קורנפלקס וברנפלקס של תלמה ולתדהמתי ראיתי כי בברנפלקס יש פי 10 יותר שומן מבקורנפלקס (כ- 2 גרם ל- 100 גרם בברנפלקס לעומת כ- 0.2 גרם ל - 100 גרם בקורנפלקס) האם זה הגיוני - הרי ברנפלקס אנור ליהיות הרבה יותר בריא האם הערכים הללו באמת נכונים (האם יתכן באמת רק 0.2 גרם שומן ל- 100 גרם בקורנפלקס?) למה אם כן יש יותר שומן בברנפלקס והאם זה עושה אותו כבר אולי לפחות לא יותר עדיף על הקורנפלקס הרגיל? תודה

רוני שלום! ראשית לפי המידע שיש לי הכמות היא 0.8-1 גר' שומן לסוגי הברנפלקס השונים. שנית, שומן הוא לאו דווקא מזיק או לא בריא. ניתן לומר שיש לעיתים עדיפות למוצר המכיל שומן, למשל משום שהוא מסייע לתחושת שובע. לדעתי כמות השומן הגבוהה יותר קשורה בכך שזה הוא מוצר העשוי מדגנים מלאים המכילים (ככל הזרעים) גם שמן. ולו רק מסיבה זו, הרי שזהו מוצר בריא יותר. תכולת שומן וכמובן סיבים תזונתיים (שאף היא גבוהה יותר בברנפלקס) מורידה את האינדקס הגליצמי, ממתנת את עליית הגלוקוז בדם לאחר האכילה וגם זה מהווה יתרון בריאות. בברכה, נועה

19/01/2007 | 14:26 | מאת: ירון

תשובה מצויינת נועה. בסוף אטקינס הצליח לחלחל לכם איכשבו לתועה . מי דיבר פעם על שומן המוריד את האינדקס הגליקמי...

מנהלי פורום תזונה קלינית