סידן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

22/01/2007 | 21:40 | מאת: גליה

שלום רב! אני רגישה ללקטוז והבנתי שבשקדים יש המון סידן. רציתי לדעת אם שקדים קלויים מאבדים את הסידן או שרצוי שאוכל שקדים טבעיים. תודה מראש,

לקריאה נוספת והעמקה
23/01/2007 | 08:27 | מאת: דנה ויינר

שלום גליה, ראשית תלוי כמה את רגישה ללקטוז, שכן ישנם מוצרי חלב עשירים בסידן אשר אינם מכילים לקטוז כמעט בכלל כגון גבינה צהובה, שרק ברגישות גבוהה מאוד ללקטוז אין אפשרות לצרוך אותה. כמו כן, ניתן היום לקנות חלב דל לקטוז בכל סופר גדול. אפשרות שניה היא לקחת את האנזים לקטאז (ניתן לקנות בכל בית מרקחת) לצרוך יחד עם מוצרי החלב על סוגיו, בהתאם לרגישות. אפשרות שלישית, רגישות ללקטוז הינה בעיקר כאשר צורכים כות גדולה של מוצרי חלב ולבד, אם צורכים בכמות קטנה יחד עם עוד מזונות ללא לקטוז, לרוב לא מתפתחת רגישות קשה. אפשרות נוספת, ליטול תוספי סידן. שקדים ושומשום אמנם עשירים מאוד בסידן אך זמינותם לגוף נמוכה מאוד, ולכן לא הייתי מסתמכת עליהם כמקור עיקרי, והייתי נוטלת תוסף סידן בכל מקרה. המלצתי, גשי לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי ומעקב. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית