חומצות אמינו

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

05/02/2007 | 19:52 | מאת: ת

שלום רב רציתי לדעת באילו סוגי מזון יש את מירב חומצות האמינו והאם יש הבדל באיכותן? הבנתי שעיקר חומצות האמינו נמצא בכל סוגי הבשר והדגים..רציתי לדעת היכן יש יותר בשר בקר, הודו, עוף??? והאם יש הבדל בינהן?? ומה חשיבותן בפעילות גופנית אירובית ואנאירובית.. תודה לכל המשיבים

לקריאה נוספת והעמקה
05/02/2007 | 20:49 | מאת: דנה ויינר

שלום, כל מזון המכיל חלבון מכיל חומצות אמינו, כי זו אבן הבניין של חלבונים. יש מס' חומצות אמינו החיוניות לגופינו, כלומר שגופינו לא יכול ליצצר מחדש. ישנן קבוצות מזון החסרות חומצת אמינו כזו או אחרת. המזון היחיד המכיל את כל חומצות האמינו החיוניות הוא ביצה, הנחשבת לבעלת ערך ביולוגי הגבוה ביותר, אח"כ דגים, מוצרי חלב ובסוף בשרים מכל הסוגים. היכן שיש יותר חלבון יש יותר חומצות אמינו, אך זה לא תלוי רק בכמות אלא בעיקר באיכות. לרוב ממליצים על העשרה חלבונית כאשר עושים אימון של בניית שריר. בברכה, דנה

06/02/2007 | 20:31 | מאת: ולרי

מאחר שביצה נחשבת כבעלת הערך הביולוגי הגבוה ביותר, האם כעיקרון רצוי לאכול ביצה בכל יום?

מנהלי פורום תזונה קלינית