צריכת שמן - המשך
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב, תודה על התשובה המהירה! ברשותך, עדיין יש כמה דברים שברצוני לברר: איני מסוגלת לאכול שום שמן צמחי מופק גם כמעט ולא כמרכיב מבישולים, אלא רק כאשר השמן גלום כחלק אינטגרלי מפריטים מהטבע (כגון אבוקדו ופיצוחים) ושלא עברו שום תהליך כימי או פיזי. לכן גם שמן קנולה, שמן זית וטחינה אינם יכולים לבוא בחשבון. ציינתי שאני אוכלת אבוקדו, אגוזי מלך ופקאן, גרעיני חמניות, ושקדים. אם-כן, איזה מוצרים טבעיים נוספים אוכל לצרוך כדי להשלים את הערך והסגולות התזונתיות שבשמן זית, קנולה, שמנים אחרים, טחינה שבהם איני יכולה להשתמש, וכך לאזן את החסר? למשל, האם כדאי להעשיר את תפריט הפיצוחים ולהוסיף גם אגוזי מקדמיה, ברזיל, בוטנים רגילים ועגולים, פיסטוק, כדורי חומוס שלמים מבושלים או קלויים? לאיזה מהם יש ערך תזונתי במקרה הספציפי שלי ומה עוד היית ממליצה? האם כדאי לי ליטול יותר כדורי אומגה (האם עדיף אומגה 3 או אומגה 9-6-3) או תוספי מזון נוספים שיכולים לשמש כתחליף לשמן זית? אני ממש מודה לך על קבלת תשובה ועל הבהרת הדברים האלה! סיווה
סילוויה שלום! את לא צריכה לדאוג. מצאת מקורות מצויינים לשמנים צמחיים - אבוקדו, אגוזים למיניהם (ולכן ממש אין הכרח לצרוך שמן נוזלי המופק מזרעים). שקדים ואבוקדו מכילים שמן הדומה לשמן זית ותמיד ניתן לאכול את הזיתים עצמם. תוסף האומגה שבחרת לדעתי מצויין. במצב כזה אני לא הייתי מגדירה שיש בעיה של חסר... בברכה, נועה