מרק לתינוק

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

06/03/2007 | 13:31 | מאת: לילך

האם כדאי לתת לתינוק בן חצי שנה מרק יותר מ - 3 ימים? האם נשאר ערך תזונתי כלשהו או ויטמינים מהירקות? [עדיין ללא עוף]. האם כדאי להקפיא ולחמם שוב? מאיזה גיל כדאי להוסיף קיטניות? תודה.

לילך שלום! צורת ההכנה של המרק אינה משמרת ויטמינים. יחד עם זאת, בגיל זה ירקות ופירות אינם אמורים להוות מקור לויטמינים. לשם כך ממשיך לשמש חלב אם/תמ"ל. בעקרון בגיל 6-8 חודשים, ניתן להוסיף בהדרגה בשר, ירקות, פחמימות (אורז, תפו"א) ופירות פשוטים. משרד הבריאות מתיר גם דגנים (המכילים גלוטן כמו חיטה) וקטניות. אני ממליצה להוסיף מזונות אלו לקראת סוף התקופה (8-9 חודשים). בברכה, נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית