כרום פיקולינט מסרטן?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

13/03/2007 | 20:23 | מאת: אלישבע

דיאטנית נכבדה, ב-12.2 כתבת בפורום זה, בהקשר לנדון, את המידע המדהים שהחומר הנ"ל ידוע כמסרטן. זאת בניגוד מוחלט לכל המידעים המוכרים לי ולא רק לי. על רקע זה הוצגו בפורום זה 3 שאלות שונות בנושא (ב-7.3 ע"י לאונרד, ב-8.3 ע"י אלינוער וב-11.3 ע"י אלה), עליהם טרם ענית. הא כיצד? הרי הנושא רציני ביותר! אלישבע

לקריאה נוספת והעמקה

אלישבע שלום! יש מחקרים שהראו שהחומר פיקולינט הינו בעל פוטנציאל מוטגני - כלומר גורם לשינוי ב - DNA. זה עלול להוביל לסרטן. אין אחידות דעים במחקרים והחומר הנ"ל עדיין לא הוכרז כ"מסרטן". מהסקה הגיונית, אני אינני ממליצה על נטילתו. ניתן ליטול כרום גם ללא הפיקולינאט (להתייעץ עם רוקח). בברכה, נועה

15/03/2007 | 09:57 | מאת: אלישבע

נועה שלום רב, ראשית, בהתאם להמלצתך, שאלתי את הרוקח על הנדון. הוא טען שכרום פיקולינט בטוח לשימוש, ושלא ידוע לו מאומה על החשד שהוא מסרטן. שנית, הוא - ולא רק הוא - שאל אותי מהו המחקר (או המחקרים) שעל בסיסו נטענת הטענה, המוזרה לדעתו, בדבר בחשד הנ"ל. גם אני שואלת אותך שאלה חשובה זו, ומאוד אבקשך להביא לידיעתי את מקורות ה"מידע המחקרי" בנושא, אליו התייחסת באופן כללי, כדי שנוכל - גם אני וגם הרוקח וגם אחרים המייחסים חשיבות לנושא - לקרוא אותם ולהתייחס למידע שציינת, כאמור,ברצינות הראויה. תודה, אלישבע

מנהלי פורום תזונה קלינית