סידן וברזל
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום ! כשאני אוכלת סלט עם ירקות שמכילים ברזל ומשלבת גבינה שיש בה כמובן סידן או בשר שיש בו ברזל עם טחינה שיש בה סידן ואני תוהה האם השילוב הוא נכון משום שסידן לא נותן לברזל להיספג בגוף כשהם נצרכים בו זמנית.. ובנוסף שילוב של סלט עם לימון האם הויטמינים לא נהרסים ע"י הלימון. תודה.
שלום חני לשאלתך האחרונה, לימון לא הורס את הויטמינים במזון. לגבי סידן וברזל , נכון שאחד מפריע לספיגה של השני, אך כאשר מדובר במינונים גבוהים ותוספים, במזון שלנו יש איזון כך שבמצב אחד נספג יותר ברזל ובמצב אחר נספג יותר סידן. רצוי לציין שירקות אינן מקור טוב לברזל ולכן לא ממש משפיעים על ספיגת סידן מהמזון. המשיכי לאכול כפי הרגליך, הקפידי על מזונות עישירים בסידן וברזל, והתעסקי פחות בשילובים שלהם, גופך יצרוך את מה שהוא צריך, בנחה שמערכת העיכול והמערכות האחרות מתפקדות כפי שצריך. בברכהף דנה
דנה שלום, בסיפא של תשובתך לשאלתה של חני כתבת "בהנחה ש(מער' העיכול ו) המערכות האחרות מתפקדות כפי שצריך". לאילו מערכות אחרות התכוונת? אם, לדוגמה, מערכת העיכול שלי תקינה, משקלי תקין ואני מתפקד היטב, אבל אני מטופל בתרופה ליל"ד וכן בסטטין (מינון נמוך), האם מערכותיי נחשבות "מתפקדות כפי שצריך", לצורך העניין, או לא? אליהו