תירס משומר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

18/04/2007 | 20:57 | מאת: אלירן

האם יש יסוד לטענת הטבעונים שתירס משומר הינו חסר ערך תזונתי, מאחר שכל (או כמעט כל) ערכיו התזונתיים אבדו בתהליך השימור? והאם הוא הדין לגבי שימורים בכלל?

לקריאה נוספת והעמקה
18/04/2007 | 21:06 | מאת: דנה ויינר

שלום אלירן, בוודאי שתירס משומר אינו שווה לחלוטין לתירס טרי, הוא שומר בסוכר או במלח ולכן מכיל יותר קלוריות ו/או מלח. מבחינת סיבים, ויטמינים ומינרלים, ההבדל אינו משמעותי. בכל מקרה, עדיף לצרוך תירס טרי או קפוא ולא משומר. בברכה, דנה

19/04/2007 | 09:34 | מאת: אלירן

דנה שלום, סליחה, אך לא הבינותי את תשובתך. האם התכוונת לומר שסיבים, ויטמינים ומינרלים נמצאים בשימורי התירס במידה דומה לאלה שבתירס טבעי? אם כך, האם זה לא טוב? חשוב לזכור שלא תמיד ניתן למצוא תירס חי, וכמו כן אכילת תירס חי, על אף היותו טעים ביותר, לא תמיד נוחה - גרעיניו נכנסים בין השיניים, בניגוד לשימורי תירס. כמו כן, תירס משומר יכול לשמש תוספת למנה עיקרית, בניגוד לתירס חי. כמו כן, לא ענית לסיפא בשאלתי - האם את מסתייגת גם משימורי חומוס, סרדינים ודג טונה?

מנהלי פורום תזונה קלינית