אלכוהול בתבשילים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום. אני בהריון בשבוע 29 ואני מודעת לכך שעלי להימנע מצריכת אלכוהול, אך רציתי לשאול האם בתבשיל/צלי שהוסף לו אלכוהול יש עדיין אלכוהול, או שהוא התנדף תוך כדי הבישול וניתן לאכול את התבשיל/צלי ללא חשש? תודה רבה...
ענבר שלום! נדגיש - ההמלצה היא להמנע משתיית אלכוהול והיא חשובה ואין להתעלם ממנה. יחד עם זאת מדובר בעניין כמותי. בבישול, חלק מהאלכוהול יתנדף. כמה? תלוי בתנאי הבישול, משך, סוג המשקה המוסף וכו'. אין דרך לקבוע כמה נותר אך יש סבירות לכך. בהריון, איזו כמות מסוכנת, גם לגימונת קטנה? לא בטוח. אין לי תשובה חד משמעית בשבילך. זה ישאר נתון לשיקולך. בברכה, נועה