סידן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

24/04/2007 | 11:20 | מאת: איתן

שלום רב, נאמר לי שאני צריך לצרוך כל יום 1400 מ"ג סידן. אני רגיש ללקטוז. באיזה מאכלים, ובאיזה כמות, ניתן להגיע למינון של 1400 מ"ג. תודה

24/04/2007 | 18:43 | מאת: דנה ויינר

שלום איתן, ראשית ישנם מוצרי חלב דלים מאו דבלקטוז ועשיקים בסידן כגון גבינות צהובות ומותכות למיניהן שמכילות הרבה סידן . כמו כן ניתן להשיג חלב דל לקטוז. מזונות כגון קוטג' ויוגורט ביו גם לא מכילים הרבה לקטוז, אך זה כבר עניין של רגישות שלך.כמו כן טחינה, שומשום ושקדים עשירים בסידן, אך ספיגתם נמוכה. אם אינך יכול לצרוך מזונות אלו כלל, עליך לקחת תוספי סידן. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית