סכרת ותזונה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
יש סכרת כ10 שנים לאחר שימוש במס תרופות רמה ממוצעת 148 בצום A1C - 6'5 BMI -28 GFR-55 ישנה מיקרואלבומינוריה קלה בממוצע של צריכת אנרגיה יומית כ 3000 קלוריות , יש המלצה להוריד ל2200 קלוריות השאלה היא כיצד לחלק את ה2200 קלוריות האם 50% פחממה ו50% חלבון או 70% פחממה ו30% חלבונים או שיש המלצה טובה יותר ? דוד
לקריאה נוספת והעמקה
שלום דוד, עם התפקוד הכלייתי שציינת עליך ללכת לדיאטנית המתמחה בתחום הנפרולוגיה לקבלת דיאטה מתאימה, במקרה שלך, דיאטה מוגבלת בחלבון,ובנוסף תוכל להמליץ לך על חלוקת האנרגיה בין פחמימות ושומנים תוך התייחסות לסוכרת ולמשקל העודף. בברכה, דנה