אני מוסיף לסלט לעתים קרובות מיונז .
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
האם מיונז מכיל שומן טראנס ? שאלה נוספת : מה כמות הטראנס שמעליה החברה חייבת להודיע שיש שומן טראנס במזון ? ועוד משהו : האם השמנים הצמחים בתוך מוצרים תעשיתים הם לא בריאים ?
ומה ההבדל בין שומן מוקשה לשומן מוקשה חלקית?
אכן צירפת שאלה מענינת. לדעתי שניהם לא משהו:) נחכה לדיאטנית לתשובה .
שלום לכם! כדי לא להמציא את הגלגל מחדש אני מפנה אותכם לכתבה מצויינת שסוקרת את הנושא: http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=543332&contrassID=2&subContrassID=6&sbSubContrassID=0 לגבי מיונז, באופן קלאסי הוא מיוצר מערבוב של שמן (נוזלי, לא מוקשה) עם חלמוני ביצה. עלי להסיק שבשיטות הכנה ביתיות, אין במיונז שומן צמחי מוקשה (טרנס). אין לי מספיק מידע לגבי שיטות ההכנה של החברות אבל ברשימת מרכיבי התכולה, לא מופיע שומן מוקשה. שוב, עלי להניח שאין במוצר שומני טרנס. לגבי שמנים צמחיים, רק אם נדע את מקורם, נוכל להסיק לגבי מידת בריאותם. חברות נוטות לרשום "שמן צמחי" ולא לפרט את סוג השמן, כאשר אין להם במה להתגאות. אז בד"כ מדובר בשמן סויה, תירס, חריע וכו' שהם מכילים בעיקר אומגה 6. כאשר מצויין שימוש בשמן זית או קנולה, ניתן להתייחס למוצר כאל בריא יותר. בברכה, נועה