חוסר סודיום/+אכילת דגים/בריחת סידן -מה הקשר
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
דודתי בת 70. אובחן חוסר סודיום. (כנראה מלח בישול). אוכלת דגים. ירקות ופירות. מאוד רזתה עקב נפילה ושבירת צלע בגב. סובלת מבריחת סידן, לב, עודף אשלגן. ידוע לי הקשר בין נתרן לאשלגן. האם זו הסיבה לחוסר סודיום - נתרן.? מה ניתן לעשות? ידוע שעדיף מלח ים? האם עליה לבשל עם מלח ים (ולא שולחני)? מה הכמות המותרת? תודה איתי
שלום איתי, המקרה של דודתך מורכב מדי מכדי שאוכל לענות לך בצורה מדוייקת ומדעית. יש מספר סיפור להיפונתרמיה, ואיני יכולה לדעת את הסיבה אצל דודתך. לרוב באנשים מבוגרים הדבר נובע משימוש בתרופות מרובות, אך יכולולת להיות סיבות נוספות. לעיתים חסר בנתרן לא נובע מחסר ממשי בדיאטה אלא מעודף מים, ואז הדיאטה צריכה להיות מוגבלת בנוזלים ולא דיאטה עשירה במלח. גם לגבי אלשן, כמה גבוה, ולמה גבוה, יש לכך הרבה סיבות. תחליפי מלח לרוב מכילים פחות נתרן ויותר אשלגן, וזה עלול להיות מסוכן. האם עשו בירור לכל בעיית המלחים הזו. דודתך צריכה בשלב ראשון בירור כל הבעיית המלחים הזו ע"י נפרולוג מומחה ובתיאום עימו לקבוע על דיאטה מתאימה עם דיאטנית קלינית בקהילה. צר לי שאיני יכולה לעזור לך מעבר לכך. בברכה, דנה
שלום רב, לפני 6 חודשים התגלתה אצלי בבדיקה mild gastritis with atrophy H.P. negative אני סובל מהתקפים לא חזקים של דקירות בבטן. האם יש דיאטה מומלצת למצבי??