מאכלים הגורמים לגזים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

31/05/2007 | 13:55 | מאת: מיכל

שלום רב, אני סובלת מזה תקופה ארוכה מתחושה של מלאות ונפיחות בבטן. לאחרונה נאמר לי כי ייתכן ואני סובלת מתסמונת המעי הרגיז ומהצטברות של גזים. האם תוכלו בבקשה להמליץ לי על מאכלים מהם כדאי לי להמנע, על מנת להקל על התחושה שלי. תודה

לקריאה נוספת והעמקה
31/05/2007 | 23:56 | מאת: דנה ויינר

שלום מיכל, ישנם מס' מזונות המעלים ייצור גזים במערכת העיכול כגון : בצל, שום, כרובית, כרוב, ברוקולי, צנון, קטניות (חומוס, פול, עדשים, אפונה, שעועית), תחליפי סוכר בכמויות גדולות כגון מלטיטול וכמובן, כל מזון שעשיר בסיבים.אך רצוי מהאחרונים לא להמנע אלא להקפיד לשתשות מספיק מים (כ-2 ליטר ליממה) ולעסוק בפעילות גופנית.ניתן גם להעיזר בסופחי גזים למיניהם כדי להמנע מאי נעימות. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית