זרעי פשתן..

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

01/06/2007 | 09:07 | מאת: בובה

היי דנה זאת שוב אני בקשר לסיבים תזונתיים. א. תודה על מהירות התשובה ועל ההענות. ב. ברצוני לשאול אותך לגבי זרעי פשתן, האם הם מועילים למערכת העיכול? ("ליציאות")? כיצד צריך לצרוך אותם, שלמים ולטחון בבית כל פעם? כמה קלוריות זה מכיל? והאם זה בה במקום או בתחליף ללחם קל בבוקר? ומתי צריך לצרוך אותם בערב או בבוקר? התשובות חשובות לי רק אם זה עוזר לפעילות מעיים סדירה.. מודה לך מראש וסליחה על הצפת השאלות. נגה

לקריאה נוספת והעמקה
01/06/2007 | 11:55 | מאת: דנה ויינר

שלום, זרעי פשתן מכילים הרבה מאוד סיבים תזונתיים אך בעיקר שומן, ערכם התזונתי עומד על 55 קק"ל , 4 גר' שומן (בעיקר רב בלתי רווי) ו- 3 גר' סיבים תזונתיים לכף זרעי פשתן שלמים ו- 40 קק"ל, 3 גר' שומן ו- 2 גר' סיבים תזונתיים לכף זרעי פשתן טחונים. הם לא מהווים תחליף ללחם אלא תחליף שומן וניתן להסיפם ליוגורט או דייסה. טחינתם במקום ואכילתם טריים טחונים תעלה זמינות של מרכיב אך איני יכולה לומר מה משתנה והאם לטובה או לרעה. בכל מקרה, אם נטחן ונאכל במקום לא נראה לי שיש בעיה, הואיל והפה שלנו הוא המטחנה הטבעית ביותר. חשוב להקפיד לשתות מספיק מים עם צריכת סיבים אלו. זמן צריכתם אינו רלוונטי, לפי נוחיותך. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית