אני לא יודעת- מצטערת על האורך אבל חשוב לי
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
היי, אני בת 17 ויש לי הפרעת אכילה. אני אומנם בטיפול שמטרתו להשתקם ולהמשיך בחיים רגילים, אבל בכל הנוגע לתזונה היומיומית יש לי כמה "עכבות" שאם תוכלי לתת לי תשובה זה מאוד יעזור: בקשר לפחממות- פשוטות ומורכבות: אני לא יודעת למה אבל התחלתי להסתכל ולהתעניין כמה גרם פחממות יש בכל דבר (בפרוסת לחם, בחטיף אנרג'י, ביוגורט..) איכשהו הכנסתי לעצמי לראש שפחממות זה משמין ואסור לי לאכול מעל סכום מסוים של גרם פחממות- זה נכון? קלוריה שבאה מחלבון פחות משמינה מקלורית פחמימה? אם אכלתי ביום מסויים 10 גרם פחממות יותר מהיום הקודם זה משנה? הרי המאזן הקלורי הוא מה שקובע או שמא מקור הקלוריות? עוד משהו, שאני כבר די הרבה זמן נמנעת מסוכר פשוט, אפילו פירות, אם אני אוסיף כפית דבש לדוגמא, צפוי שיקרה לי משהו? הגעתי למצב שאפילו אוכל דיאטטי אני לא אוכלת אם רשום שהוא מכיל סוכר (הפריכיות הקטנות האלה למשל, עם הדבש). ו"עכבה" אחרונה- הירקות- לספור או לא? ראיתי תשובה שלך שכתבת שיש ירקות שעצם הפירוק במערכת העיכול דורש יותר קלוריות ממה שהירק עצמו מכיל- נכון לגבי כל הירקות? סליחה על האורך והבילבולי שכל, זה פשוט חשוב לי. אני רוצה לאכול רגיל, בריא, בלי להמנע יותר מדי, ומעצבן אותי להיות שקועה בכל מיני "מיתוסים" שאני מכניסה לעצמי לראש של אסור ומותר. אני הרי לא רוצה כל החיים להמנע מירקות ולפחד מכפית דבש או מה יקרה מעוד כמה גרמים של פחממות. תודה ושבת שלום.
שלום רומי, ראשית, ירקות מבחינתי הם חופשיים בכל מקרה, גם אלו המכילים יותר קלוריות או פחמימות. גר' פחמימה נותן אותה כמות קלוריות כמו גר' חלבון, אך הניצול שונה. אוכל אינו משמין, רק אם אוכלים יותר מדי או יותר ממה שהגוף צריך. במסגרת השיקומית שלך יש בוודאי דיאטנית קלינית אשר יכולה להדריך אותך לגבי ההמלצות לצריכה הקלורית שלך בכדי לשמור על משקל או לעלות, בהתאם למצבך. 10 גר' פחמימות זה 40 קק"ל, כך שזה לא נראה לי משמעותי. בכל מקרה, רומי, הייתי מעדיפה לא לייעץ לך בפורום זה באופן זה, מצבך דורש ייעוץ אישי ופרטני ולא תשובות כלליות וכוללניות. בברכה, דנה