גוון עור צהבהב

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

03/06/2007 | 11:13 | מאת: ציפי

שלום, אני אישה בריאה בת 36 הניזונה מתפריט מסויים כאורח חיים במשך השנתיים האחרונות, בו הירקות מרכיבים כמחצית מתזונתי היומית. אני אוכלת 3 מנות חלבון (מן החי ומן הצומח)ביום ,ונמנעת מפחמימות מורכבות וסוכרים. לאחרונה גיליתי בבדיקות דם כי יש לי חוסר בויטמין B12 ורופא המשפחה שלי נתן לי זריקות למשך חצי שנה. אני גם בגבול האנמיה. דבר שמאוד מציק לי מכיוון שמעירים לי על כך, הוא כי גוון העור שלי ובמיוחד בכפות הידיים והרגליים צהבהב- כתום. מהי הסיבה? איך אני נמנעת מגוון עור זה. אני צורכת בממוצע גזר אחד ליום. אודה על תשובה בהקדם.

לקריאה נוספת והעמקה
03/06/2007 | 11:25 | מאת: דנה ויינר

שלום ציפי, לא רק הגזר מכיל קרטנואידים הנותנים לנו את הצבע הכתמתם צהבהב גם פלפלים בכל הצבעים, בטטה, וגם חלק מהעלים הירוקים כמו פטרוזליה. אכילת כמות גדולה של ירקות עלולה לגרום לצבע זה. אם זה מאוד מפריע לך, המנע מירקות אלו, אך להערכתי עדיף לצורכם מבחינה בריאותית ולקחת את הצבע כאסמתכא לכך שאת צורכת הרבה נוגדי חמצון. כמובן יש לוודא בבדיקות דם שתפקודי הכבד תקינים, שכן עליה בבילוריבין יכולה לגרום לצבע צהוב בעור, אך אני מאמינה שרופא המשפחה היה שם לב לחריגה כזו. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית