טרשת נפוצה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב רציתי לשאול מה מומולץ מבחינה תזונתית למי שחולה במחלה (בת 45 )בדרגה קלה. והאם מומולץ שינוי כלשהו בהרגלי החייים על מנת לשמר את הקיים. תודה ובריאות טובה.
שלום לך! עדיין לא הוכחו יתרונות תזונתיים כלשהם בהקשר של טרשת נפוצה. צריך לציין כי קיימים מחקרים במספר נמוך ועם מעט מאוד נחקרים ולכן קשה להסיק מהם מסקנות ברורות. ידוע כי תת תזונה יכולה להגביר את הסימפטומים ולכן רצוי כמובן לשמור על מצב תזונתי תקין. מחקרים אפידמיולוגים מרמזים על כך שלצריכת שומן בלתי רווי (וחומצת שומן לינולאית בפרט) יכולה להיות השפעה חיובית על מהלך המחלה. בטרשת נפוצה קיים סיכון מוגבר לאוסטאופורוזיס ולכן יש לשקול מתן סידן וויטמין D כבר בשלב מוקדם. ניתן לסכם ולומר שהנושא טרם נחקר בצורה ראויה. ניתן להניח כי בעתיד ייתברר הקשר וינתנו המלצות תזונתיות קונקרטיות יותר לטרשת נפוצה. בברכה, נועה