גבינה מחומרים כימיים?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

12/06/2007 | 23:02 | מאת: לאה

שמעתי בתוכנית בערוץ 2 של דנה וייס שעסקה בנושא של התקפי לב, שיש גבינה צהובה יותר זולה מגבינה צהובה "אמיתית" ושהיא עשויה מפוספטים ומחומרים מאוד לא בריאים. רציתי לשאול: מצאתי גבינה בולגרית באיזשהוא סופר בחצי מחיר מאשר גבינה בולגרית באריזה אטומה של תנובה. יש להודות שהטעם פחות טוב. האם ניתן להסיק שכל אותן גבינות שנמכרות במחיר מאוד זול ולפי משקל (בניגוד לקופסאות הרמטיות של מותג ידוע שכתוב עליהן במפורש מה המרכיבים שלהן) הן גבינות "לא אמיתיות" שמזיקות לבריאות? או שהמחיר היותר זול נובע מחסכון של הספק בהוצאות פרסום, אריזות מיוחדות וכד'?

13/06/2007 | 09:23 | מאת: דנה ויינר

שלום לאה, לצערי אין לי תשובה משכילה בנושא. בתור צרכנית בדיוק כמוך אני משתדלת לקנות מוצרים מחברות מוכרות בתחום המזון, ושיש עליהן ביקורת מתמדת, כגון תנובה, שטראוס ועוד. מחיר הוא לאו דווקא סימן למוצר פחות איכותי ולכן גישה זו אינה רלוונטית. לעיתים גם החברות הגדולות מוכרות מוצרי צריכה זולים יותר, ואיכותם טובה, ולעיתים מוכרים מזונות יקרים שאיכותם פחות טובה מהזולים. איני יכולה לומר לך מהי הגבינה הטובה ביותר ומה הכי פחות מזיק, כל שאני יכולה לומר לך, שצריכת מזון נבונה מסתכמת באכילת כל המזונות הקיימים, גם הטובים וגם הטובים פחות,ובסופו של דבר לכמות הכוללת. הדגומה הטובה ביותר שאני יכולה לתת לך זה בגבינות ואחוזי השומן שלהן. ב- 100 גר' קוטג' יש 5גר' שומן. ב- 100 גר' גבינה צהובה ממוצעת יש כ- 22 גר' שומן. לרוב אנו אוכלים פרוסת גבינה וזו מכילה רק 4-5 גר' שומן, ואילו קוטג' אנו אוכלים בכמות גדול מ- 100 גר' וכך בסופו של דבר מקבלים יותר שומן, וזהו בדיוק אותו סוג שומן. אז כמו שאמרתי, הכמות קובעת בראש ובראשונה אח"כ האיכות ובטח שבסוף הרשימה נמצא המחיר. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית