מונוסודיום גלוטומט בהריון---הצילו

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

05/07/2007 | 15:46 | מאת: יפית

שלום, אני בהריון שבוע 23 והשבוע אכלתי פעמיים ארוחת צהריים במסעדה סינית איטריות אורז במנה שנקראת פתאי. מישהו אמר לי שהמנות במסעדה סינית מכילים קרוב לוודאי מונוסודיום גלוטומט ושזה מזיק לעובר כי אין חסם של דם למוח כך שזה יכול לעשות נזק למערכת העצבים של העובר כי זה נספג מהר בדם. עכשיו אני נורא דואגת שמא פגעתי בצורה כזו או אחרת במערכת העצבים של העובר. היש סיבה לדאגה? איך אדע מהי הכמות המסוכנת ? הרי אכלתי 2 מנות השבוע....אוף.... יפית.

יפית שלום! נכון להיום אין הנחיות בנושא זה מטעם גופי בריאות לאומיים ובינלאומיים. זאת משום שמחקרים בבעלי חיים לא הגיעו למסקנה חד משמעית ולא קיימים מחקרים בבני אדם. יחד עם זאת: א. אכן עולה החשד שהעלת והוכח בחלק מהמחקרים. ב. ידועה רגישות ל - % קטן מהאוכלוסיה לחומר זה. ג. מכיוון שהמרכיב לא נחוץ למתן טעמים אלא רק להגברתם, ניתן לומר שהוא מיותר. המסקנה - רצוי וסביר להמנע אך אין כל צורך ליצור לחץ ופחד אם אכן אוכלים. כיום על רוב המוצרים כתוב בפירוש אם המרכיב נוכח ובמסעדות לגיטימי לשאול ולברר. בברכה, נועה

31/01/2008 | 14:04 | מאת: רות

היי, במהלך ההריון, בתקופה קצרה אכלית בערך 6 מנות חמות המכילות מונוסודיום גלוטומט, זאת לאחר שלא ידעתי על השפעותיו. האם זה הזיק לעובר? אגב, אני בשבוע 21. אשמח לתשובה, אני מאוד לחוצה.

מנהלי פורום תזונה קלינית